Amitriptylin pro syndrom dráždivého tračníku

Výhody: vždy je lékárna, levná, silná antidepresiva

Nevýhody: ne vždy prodávejte bez lékařského předpisu

Začal jsem tento lék pít v září. IBS jsem trpěl od svých 13 let. Tento lék mi předepisoval gastroenterolog, když mi bylo 15 nebo 16 let. Byl to Nycomed amitriptylin, dávka 10 mg a přiznávám, že jsem ten efekt necítil. Remise přišla po několika letech nějak a po tři roky jsem na tuto nemoc zapomněla. A pak tam byl stres a všechno se vrátilo do normálu.

Podruhé mi pomohl amitriptylin. Nešel jsem k lékaři, mluvím okamžitě. Nebyl čas a touha znovu prozkoumat a provést diagnózu, s níž jsem žil v té době po dobu 8 let, a všechny dokumenty a předpisy z předchozích vyšetření byly ztraceny. Opravdu chtěla jít k psychiatrovi, ale zázračně je Bůh vzal.

Lepší je samozřejmě výrobce Zentiva. Nikomed necítil smysl. Viděl 25mg v noci, zdravotní stav okamžitě stal se mnohem lepší. Bylo by hezké zastavit se tam. Ale protože jsem se rozhodl pít podle instrukcí, zvýšil jsem dávku na 100 mg (postupně). Zažil jsem všechny vedlejší účinky: sucho v ústech, někdy to bylo dokonce nepohodlné mluvit, třes (opravdu jsem nemohl vymyslet), nemohl jsem jít na toaletu bez sušených meruněk a švestek. Skutečná ospalost a bezstarostnost nebyla, o čem se každý vždy zmiňuje. Rozhodl jsem se vrátit na 25 mg na noc a někdy i na 25 během dne, kdyby byl nervózní, a seděl jsem na této dávce až do září příštího roku, někdy jsem zapomněl pít. Mimochodem, mimochodem, a vzal alkohol, i když to není podle pokynů. Nebyly tam žádné hrozné následky tohoto porušení, které jsou napsány v návodu. I když to může být proto, že dávka nebyla velká. Naučila se řídit auto pod amitriptylinem - také žádné nepříjemnosti a nehody =). Během dne nedošlo k žádné ospalosti, protože jsem pil lék většinou v noci. Sen byl dobrý, silný. Pokud pijete během dne, je to samozřejmě těžké, protože oči jsou zavřené. Moje zadní dveře zmizely poté, co jsem snížil dávku na 25 a cítil jsem se docela dobře, co jsem zapomněl na takovou bolest v žaludku a moje hlava začala ublížit méně často. Opustil náhle, protože začala léčit další bolest, která nesouvisí s gastrointestinálním traktem. Pokud taky zrušíte, nezaznamenali jste žádnou hrůzu. Přesněji řečeno, nic jsem si nevšiml, až na to, že jsem ráno začal trávit více času na WC. Bolest a křeče se vrátily 2 měsíce po zrušení.

V důsledku amitriptilinu mohu říci následující: lék je starý, ale v průběhu let prokázán, a ne jednou generací. Pro mě osobně vzbuzuje větší důvěru než moderní SSRI, navzdory jejich ceně, která by obecně neměla být indikátorem. Ale bohužel máme názor, že čím dražší, tím lépe. Každopádně, všechno nové je lepší. V žádném případě. Neměli bychom přehlédnout trend farmaceutických společností tlačit své nové produkty, jejichž hlavním konkurentem je právě starobylý a penny lék, který se v tomto případě osvědčil (amitriptylin). Nechci nic říci proti SSRI a jejich účinnosti, nepoužíval jsem je, protože Amitriptylin mi vyhovuje úplně. Ale myslím si, že lék by měl být vybrán podle pocitů, po konzultaci s lékařem, samozřejmě. Amitriptylin není všelékem pro každého, stejně jako jakýkoli jiný lék.

Vliv amitriptylinu na psychosomatické projevy a kvalitu života pacientů se syndromem dráždivého tračníku Text vědeckého článku na téma Medicína a zdravotnictví

Abstrakt 2006 rok, specialita VAK 14.00.00, autor Dustov A. Abdurahmonov A. Zprávy Akademie věd Tádžické republiky

Existuje 96 pacientů se syndromem dráždivého tračníku (IBS). Je prokázáno, že IBS je pacientem exprimován. Nebylo nutné pouze snížit počet pacientů, kteří podstoupili léčbu.

Vědecký článek o specializaci Lékařství a zdravotnictví z vědeckého časopisu Zprávy Akademie věd Tádžické republiky, Dustov A. Abdurahmonov A.

Zkopírujte formátovaný bibliografický odkaz přes schránku nebo klikněte na jeden z odkazů pro import do Správce bibliografie.

Dustov A. Abdurahmonov A. Účinek amitriptylinu na psychosomatické projevy a kvalitu života pacientů se syndromem dráždivého tračníku // DAN RT. 2006. № 10-12. URL: http://cyberleninka.ru/article/n/vliyanie-amitriptilina-na-psihosomaticheskie-proyavleniya-i-kachestvo-zhasni-bolnyh-sindromom-razdrazhennogo-kishechnika (datum odvolání: 07.01.).

Dustov A. et al. Vliv amitriptylinu na psychosomatické projevy a kvalitu života pacientů se syndromem dráždivého tračníku Zprávy Akademie věd Tádžické republiky 49 (2006). URL: http://cyberleninka.ru/article/n/vliyanie-amitriptilina-na-psihosomaticheskie-proyavleniya-i-kachestvo-zhasni-bolnyh-sindromom-razdrazhennogo-kishechnika (datum odvolání: 07.01.).

Dustov A. Abdurahmonov A. (2006). Vliv amitriptylinu na psychosomatické projevy a kvalitu života pacientů se syndromem dráždivého tračníku. Zprávy Akademie věd Tádžické republiky URL: http://cyberleninka.ru/article/n/vliyanie-amitriptilina-na-psihosomaticheskie-proyavleniya-i-kachestvo-zhizni-bolnyh-sindromom-razdrazhennogo-kishechnika (datum oběhu: 07.01.).

Zkopírujte formátovaný bibliografický odkaz přes schránku nebo klikněte na jeden z odkazů pro import do Správce bibliografie.

Dustov A. Abdurahmonov A. Účinek amitriptylinu na psychosomatické projevy a kvalitu života pacientů se syndromem dráždivého tračníku // DAN RT. 2006. № 10-12 S. 972-977.

Dustov A. et al. Vliv amitriptylinu na psychosomatické projevy a kvalitu života pacientů se syndromem dráždivého tračníku Zprávy Akademie věd Tádžické republiky 49 (2006).

Dustov A. Abdurahmonov A. (2006). Vliv amitriptylinu na psychosomatické projevy a kvalitu života pacientů se syndromem dráždivého tračníku. Zprávy Akademie věd Tádžické republiky

Co pomáhá amitriptylin?

Amitriptylinové antidepresivum ze skupiny neselektivních inhibitorů vychytávání neurotransmiterů. Podle chemické struktury se jedná o tricyklické sloučeniny. Používá se při léčbě mnoha typů deprese a jejich somatických projevů. Na co je přípravek Amitriptylin předepsán? Léčivo má antihistaminikum a anticholinergní účinek, který umožňuje jeho použití ve spastických stavech hladkého svalstva.

Opatření a indikace

Účinek antidepresiva Amitriptylin je v tom, že lék brání reaktivaci neurotransmiterů, jako je serotonin, dopamin, norepinefrin ze synaptické štěrbiny. Tato tricyklická sloučenina přispívá k akumulaci mediátorů nervového systému, prodlužuje a zvyšuje jejich účinek, který zmírňuje příznaky deprese. Podávání amitriptylinu po mrtvici kompenzuje nedostatek dopaminu v důsledku smrti nervových buněk, které ho produkují.

Amitriptylin také vykazuje adrenergní blokující účinek, má analgetický účinek. Potlačení receptorů pro acetylcholin umožňuje použití léku pro abdominální bolest, smočení na lůžku a hyperaktivní močový měchýř. Antidepresivum je také používáno v léčbě vředů potlačením tvorby kyseliny chlorovodíkové v žaludku. Potlačení tvorby kyselin žaludečními buňkami také vede ke snížení chuti k jídlu, které se používá při léčbě bulimie.

Seznam patologií, od co pomáhá Amitriptyline:

  1. Deprese různého původu, včetně těch s úzkostnou a apatickou složkou, stejně jako somatické projevy duševních poruch.
  2. Poruchy potravin jako projev deprese: bulimie (hlad vlk), anorexie.
  3. Prevence záchvatů migrény.
  4. Látkování u dětí a hyperaktivní močový měchýř u dospělých.
  5. Neuralgie a syndrom chronické bolesti s fibromyalgií, syndromem dráždivého tračníku, rakovinou atd.
  6. Různé fobie.
  7. Stav po mrtvici, zejména u starších osob.
  8. Abstinenční syndrom, tj. abstinence od alkoholu, drog.
  9. Psychózy u schizofrenie.

Nežádoucí účinky amitriptylinu:

  1. Zvýšená fotosenzitivita v důsledku paralýzy ubytování (dilatace žáka).
  2. Tachykardie (bušení srdce).
  3. Střevní atonie, projevující se zácpou, někdy obezitou.
  4. Atony žaludku, pálení žáhy, říhání, nevolnost.
  5. Snížený tón močového měchýře a retence moči.
  6. Hypertenze.
  7. Sucho v ústech a zápach z úst.
  8. Dráždivost.
  9. Ospalost.
  10. Porušení hormonálního systému: zvýšení hormonu prolaktinu a otoky mléčných žláz, někdy uvolnění mléka z nich, menstruační poruchy.
  11. Změny v biochemii krve v játrech: zvýšené aminotransferázy, přímý bilirubin (syndrom cholestasis žlučové stagnace).
  12. Hyperglykémie.

Je to důležité! Amitriptylinový syndrom může být doprovázen cholinergními účinky slinění, gastrointestinálních křečí a průjmem.

Kdy je amitriptylin kontraindikován?

Je to lék se silným účinkem, který se vztahuje na kardiovaskulární a nervový systém. Kontraindikace Amitriptylin:

  1. Exacerbace ulcerózních procesů v žaludku a dvanáctníku.
  2. Tachykardie (bušení srdce).
  3. Hypertenzní onemocnění srdce.
  4. Atonie žaludku a střev, stenóza žaludku pyloru.
  5. Snížený tón močového měchýře.
  6. Hyperplazie prostaty.
  7. Dekompenzované srdeční selhání.
  8. Glaukom s uzavřeným úhlem.
  9. Použití jiných léčiv ze skupiny antidepresiv je inhibováno serotoninovým syndromem.
  10. Chronické křečovité stavy antidepresiva mohou zvýšit záchvaty epilepsie a dalších motorických poruch.
  11. Příjem alkoholu. Amitriptylin může zvýšit depresi nervového systému ethylalkoholem.
  12. Tyreotoxikóza.

Způsob použití

Jak užívat amitriptylin pro depresi? Vezměte lék poprvé v noci po jídle v dávce 25-50mg. Dalších 5 dní trvá 50 mg třikrát denně.

Terapeutický účinek při léčbě depresivních stavů se objevuje po 2-4 týdnech podávání. Pokud příznaky deprese zmizí, dávka se sníží na 50 mg denně. Tato udržovací dávka se užívá po dobu tří měsíců, aby se zabránilo opakování.

Aby se zabránilo migréně bolest platí 25mg-100mg denně.

Před úplným zrušením amitriptylinu lékaři postupně snižují dávkování léku. Možná, že jmenování adaptogens (rhodiola, ženšen), aby se zabránilo stažení Amitriptyline, závislost na něm je zastavena správné taktiky léčby.

Neuroleptic fórum - konzultace psychiatrů online, recenze drog

Amitriptylin

Violetta 03 září 2014

A jedna dávka 50 mg amitriptylinu mě nesníží, ani nemá tendenci spát.

Dokonce ani nespím ze dvou tablet, ale pořád si dávám obvyklý čas a jdu spát, a, víš, zaspím, ano.. ale ne hned, oops, to je všechno a za 15 minut

marvin 04 září 2014

marvin 15.9.2014

Olga58 15.9.2014

Amik-vedlejší produkt nějakého druhu, slyšeli jste o proulpinu?

Jedná se o stejný sulpiridový neuroleptik produkovaný Českou republikou.

Eglonil - stejný, ale lepší

Silně zvyšuje prolaktin, hmotnost, často neklid.

Věc není moc, IMHO

marvin 16. září 2014

Amik-vedlejší produkt nějakého druhu, slyšeli jste o proulpinu?

Jedná se o stejný sulpiridový neuroleptik produkovaný Českou republikou.
Eglonil - stejný, ale lepší
Silně zvyšuje prolaktin, hmotnost, často neklid.

Věc není moc, IMHO
Eglonil trval 4 měsíce, je to trošku pofigizm, jen libido je od nuly od nuly, ale přemýšlím o vlivu pro-ulpid na střeva, zda nervozita zmírňuje, předepisoval jsem gastro, nepracuje na libido a zdá se, že pomáhá s IBS.

Olga58 16.9.2014

Amik-vedlejší produkt nějakého druhu, slyšeli jste o proulpinu?

Jedná se o stejný sulpiridový neuroleptik produkovaný Českou republikou.
Eglonil - stejný, ale lepší
Silně zvyšuje prolaktin, hmotnost, často neklid.

Věc není moc, IMHO
Eglonil trval 4 měsíce, je to trošku pofigizm, jen libido je od nuly od nuly, ale přemýšlím o vlivu pro-ulpid na střeva, zda nervozita zmírňuje, předepisoval jsem gastro, nepracuje na libido a zdá se, že pomáhá s IBS.

Ze SRK opravdu pomáhá, jen se divím, proč eglonil nepomohl.

Sulperidní, eglonil, proosulpid - je to všechno stejné (opravdu. V jedné věci - sulpirid).

marvin 16. září 2014

Amik-vedlejší produkt nějakého druhu, slyšeli jste o proulpinu?

Jedná se o stejný sulpiridový neuroleptik produkovaný Českou republikou.
Eglonil - stejný, ale lepší
Silně zvyšuje prolaktin, hmotnost, často neklid.

Věc není moc, IMHO
Eglonil trval 4 měsíce, je to trošku pofigizm, jen libido je od nuly od nuly, ale přemýšlím o vlivu pro-ulpid na střeva, zda nervozita zmírňuje, předepisoval jsem gastro, nepracuje na libido a zdá se, že pomáhá s IBS.
Ze SRK opravdu pomáhá, jen se divím, proč eglonil nepomohl.
Sulperidní, eglonil, proosulpid - je to všechno stejné (opravdu. V jedné věci - sulpirid).
Moje tělo je velmi divné, za posledních 10 let byly tisíce tisíc pilulek rozdrceny a nevýhodou byl proud Amika, takže jsem ho zrušil, kupuji si prosulpina, uvidíme, co se stane

Violetta 19. 9. 2014

Ahoj všichni! I nadále pít amitriptylin už. 3. 4. ?? měsíc rostl z 42 na 50 g. No, pak je naše zima drsná, ale nebudu zmrazit)

Amitriptyline, ty jsi opravdu kouzelná pilulka!

Našel jsem vlastní a jsem rád))

VLG 21.9.2014

Ukázalo se tedy, že dva dny neberou Amika. První noc, částečná nespavost, ve dne - neuvěřitelná síla, lehkost, večer - mírný pocit útlaku, úzkosti, agrese. Druhá noc - byla jsem schopná spát něco jako 4 hodiny ráno - jako kdybych spala 7-8 hodin, den - pocit útlaku, těžkosti, únavy s ničím, nepřiměřené úzkosti, agrese, pesimismu. Před hodinou jsem pil 25 mg. těžkost a útlak postupně mizí, postupně se vrací vlastní vnímání normální osoby. Myslím, že pokud se mi nepodaří Amyka vzít déle, co se stane.

Olga58 21.9.2014

Ukázalo se tedy, že dva dny neberou Amika. První noc, částečná nespavost, ve dne - neuvěřitelná síla, lehkost, večer - mírný pocit útlaku, úzkosti, agrese. Druhá noc - byla jsem schopná spát něco jako 4 hodiny ráno - jako kdybych spala 7-8 hodin, den - pocit útlaku, těžkosti, únavy s ničím, nepřiměřené úzkosti, agrese, pesimismu. Před hodinou jsem pil 25 mg. těžkost a útlak postupně mizí, postupně se vrací vlastní vnímání normální osoby. Myslím, že pokud se mi nepodaří Amyka vzít déle, co se stane.

Nebojte se předem, co to je?

Tam je cesta ven pro každou obtížnou situaci, a více často než ne jeden.

Recenze: Antidepresivum Nycomed "Amitriptylin" - Vynikající antidepresivum a dobře snášené.

Než začnete tento lék používat, poraďte se se svým lékařem. Předepisovat a používat drogu sami je přísně zakázáno. Přísně dodržujte dávkování.

Toto antidepresivum začalo brát v souvislosti se zvýšenou úzkostí, depresí, která byla doprovázena syndromem dráždivého tračníku s průjmem. Začala jsem užívat 1/4 pilulky (celá tabletka je 25 mg) jednou denně. Dávka se během měsíce postupně zvyšovala. Nyní užívám 1/2 pilulky ráno a odpoledne po jídle a celou pilulku před spaním. Syndrom dráždivého tračníku se zcela odstranil. Přestal běžet na záchod, než šel do práce. Spojení mezi hlavou a břichem je pryč. Deprese odstraní, nálada se stane hladkou, stanete se stres-odolný. Antidepresivum má dobrý sedativní účinek. Zvýšená aktivita. Neměla jsem žádné suché ústa. Ospalost ráno a den nezpůsobila.
Amitriptylin dokonale bojuje proti úzkosti, depresi, odstraňuje průjem na pozadí stresu a deprese.

GTR a IBS?

Dobrý den, Dr. Gorbatov!

O sobě: M - 24 let, z Ruské federace.
Následující problém se obává, který se mnou drží více než 5 let.
Řeknu vám pozadí, asi 8 let jsem byl v organizované zločinecké skupině, kde jsem byl neustále pod tlakem, a to docela vážně. Tam, kde často hrozilo ohrožení života nebo zdraví.
Během této doby jsem zkazil své zdraví, totiž nervy.
Teď je konec.
V současné době IBS, sebemenší stres, mění žaludek, průjem, nadýmání. Gastroenterolog nenašel nic.
Tam je také fussiness, neschopnost relaxovat (v kavárně, kině, klubu, například, jsem neustále znepokojen, dokud jsem pít docela hodně) mé srdce bije a chci jít na záchod.
Neustále se chovám u malých věcí, kterým bych neměl věnovat pozornost.
Podrážděnost, když jsem seděl, neustále mi třásl nohou.
Než byla apatie, nechtěl jsem nic dělat, jen si lehnout a dívat se na televizi.
Například:
Včera jsem šel do hypermarketu a začal se zkroutit žaludek a začala úzkost, rozruch a touha dostat se domů rychleji. Hodil fenazepam pod jazyk - pustil.

Pokud jde o náladu, když jedeme s přáteli, všichni se baví nebo se smějí, jsem nějak vážně, jen zřídka se raduji.
Dříve doporučil známý lékař amitriptyline pilulky před spaním, pil část žaludku problémy, přestat pít kvůli ospalost během dne, a nechtěl dělat nic jiného. Nechtěla jsem se z něj radovat, sedativa s ním je dobrá.
On sám začal užívat ZOLOFT, dosáhl dávky 100, piju 7 dní. Obecně, piju to o něco více než měsíc.
Budu pít podle vašeho plánu, kde jsem se zde četl. Dobře.
Nálada byla o něco lepší, piju dál.
Ale situace se žaludkem se nezlepšuje.
Odečteno od vás, že antidepresiva pro somatoformní poruchy nejsou účinná.
Potřebuješ tady texty?
To vše zhoršuje kvalitu života.
H. Dr. Gorbatov, jak vyřešit mé zdravotní problémy?

Mám ZOLOFT, Elitsiya (Escitalopram), Plisil N (Paroxetin), Fluoxetin, Amitriptylin, Fenazepam.

Poznámky

Jakmile jste již začali léčbu sertralinem, lék zoloft, pak to dává smysl, aby s nimi zacházet s jeho logickým závěrem.

Okamžitě vám řeknu, že během 7 dnů léčby není možné se úplně zbavit všech vašich duševních problémů, takže budete muset pokračovat v léčbě sertralinem podle následujícího schématu: 100 mg v jedné denní dávce po dobu dalších 2-3 týdnů s následným zvýšením jeho dávky Pokud je to nutné, podle následujícího schématu: 125 mg - 7 dní, 150 mg - 7 dní, 175 mg - 7 dní, 200 mg je maximální dávka tohoto léčiva.

Co se týče diagnózy nemoci, nemohu to určitě vyslovit, ale na první pohled se zdá, že trpíte úzkostí a fobickou poruchou, kterou potřebujete léčit jedním z antidepresiv třídy SSRI, ve vašem případě jde o sertralin.

Na jakém základě jste dospěli k závěru, že trpíte somatoformní funkční autonomní poruchou v dolní části gastrointestinálního traktu, nevím.

Proto tuto diagnózu ponecháme stranou, dokud nebudou získány výsledky léčby sertralinem.
Sertralin vám pomůže vyrovnat se s vašimi problémy, bude potvrzena diagnóza úzkost-fobické poruchy. To nepomůže, v tomto případě se vrátíme k otázce, zda máte somatoformní poruchu v dolním GI traktu.

Mimochodem, pro toto onemocnění je typicky těžké dětství, a to nejen ve smyslu toho, co jste zažili v gangu, ale také obtížných podmínek v rodině, ve které jste vyrůstali a vyrůstali (urážky, ponížení, fyzické tresty, nedostatek lásky, náklonnosti a péče od rodiče, mobbing spolužáky, včetně, samozřejmě, na straně členů gangu).

Vzhledem k tomu, že jsme se již zabývali tématem možných příčin vaší nemoci, žádám vás, abyste mě informovali o rodinné a dědičné predispozici k duševní nemoci v obou rodičovských liniích, včetně případů chronického alkoholismu, a zda jste utrpěli poranění poranění hlavy.

Drug SLOVAKOPHARMA Amitriptyline - recenze

Efektivní s IBS

Tento lék jsem začal pít v září 2012. IBS trpí od dětství od 13 let. Tento lék mi předepisoval gastroenterolog, když mi bylo 15 nebo 16 let. Byl to Nycomed amitriptylin, dávka 10 mg a přiznávám, že jsem ten efekt necítil. Remise přišla po několika letech nějak a po tři roky jsem na tuto nemoc zapomněla. A pak tam byl stres a všechno se vrátilo do normálu.

Podruhé mi pomohl amitriptylin. Nešel jsem k lékaři, mluvím okamžitě. Nebyl čas a touha znovu prozkoumat a provést diagnózu, s níž jsem žil v té době po dobu 8 let, a všechny dokumenty a předpisy z předchozích vyšetření byly ztraceny. Opravdu chtěla jít k psychiatrovi, ale zázračně je Bůh vzal.

Lepší je samozřejmě výrobce Zentiva. Nikomed necítil smysl. Viděl 25mg v noci, zdravotní stav okamžitě stal se mnohem lepší. Bylo by hezké zastavit se tam. Ale protože jsem se rozhodl pít podle instrukcí, zvýšil jsem dávku na 100 mg (postupně). Zažil jsem všechny vedlejší účinky: sucho v ústech, někdy to bylo dokonce nepohodlné mluvit, třes (opravdu jsem nemohl vymyslet), nemohl jsem jít na toaletu bez sušených meruněk a švestek. Skutečná ospalost a bezstarostnost nebyla, o čem se každý vždy zmiňuje. Rozhodl jsem se vrátit na 25 mg na noc a někdy i na 25 během dne, kdyby byl nervózní, a seděl jsem na této dávce až do září příštího roku, někdy jsem zapomněl pít. Mimochodem, mimochodem, a vzal alkohol, i když to není podle pokynů. Nebyly tam žádné hrozné následky tohoto porušení, které jsou napsány v návodu. I když to může být proto, že dávka nebyla velká. Naučila se řídit auto pod amitriptylinem - také žádné nepříjemnosti a nehody =). Během dne nedošlo k žádné ospalosti, protože jsem pil lék většinou v noci. Sen byl dobrý, silný. Pokud pijete během dne, je to samozřejmě těžké, protože oči jsou zavřené. Moje zadní dveře zmizely poté, co jsem snížil dávku na 25 a cítil jsem se docela dobře, co jsem zapomněl na takovou bolest v žaludku a moje hlava začala ublížit méně často. Opustil náhle, protože začala léčit další bolest, která nesouvisí s gastrointestinálním traktem. Pokud taky zrušíte, nezaznamenali jste žádnou hrůzu. Přesněji řečeno, nic jsem si nevšiml, až na to, že jsem ráno začal trávit více času na WC. Bolest a křeče se vrátily 2 měsíce po zrušení.

V důsledku amitriptilinu mohu říci následující: lék je starý, ale v průběhu let prokázán, a ne jednou generací. Pro mě osobně vzbuzuje větší důvěru než moderní SSRI, navzdory jejich ceně, která by obecně neměla být indikátorem. Ale bohužel máme názor, že čím dražší, tím lépe. Každopádně, všechno nové je lepší. V žádném případě. Neměli bychom přehlédnout trend farmaceutických společností tlačit své nové produkty, jejichž hlavním konkurentem jsou právě „starodávní a penny“ léčitelé, kteří se osvědčili (amitriptylin v tomto případě). Nechci nic říci proti SSRI a jejich účinnosti, nepoužíval jsem je, protože Amitriptylin mi vyhovuje úplně. Ale myslím si, že lék by měl být vybrán podle pocitů, po konzultaci s lékařem, samozřejmě. Amitriptylin není všelékem pro každého, stejně jako jakýkoli jiný lék.

SRK CO TABLET DRINK?

Dobrý den, řekněte mi, co můžete poradit, mám obavy o IBS více než 2 roky, příčina IBS není jasná, neexistují žádná napětí, žádné obavy.

Jediné, na čem jsem hřích, je pokus pít vitamínovou soupravu KOMPLIVIT, která mi za 40 minut zakryla obličej akné a s mými stoličkami, které nebyly před ALL!

Židle je neustále rozbitá, pokud jde o konzistenci, křeslo každý den 1 krát denně.
Měl jsem jednoho psychoterapeuta, pracoval se mnou déle než rok, pil jsem amitriptylin a eglonil, efekt tmplex 0!

Potřebuju jen lék, který sníží příznaky IBS a zpomalí střevní obsah, protože mám rychlý průchod střev, protože z tohoto důvodu nemohu získat váhu od dětství.
Amitriptylin je pro mě ideální, zdá se, ale od něj divoká sucho v ústech a nic víc. (Vypil více než šest měsíců)

Můj gastroenterolog, psychoterapeut mi řekl, že mám předepsat lék na některý z IBS, vyvinul jsem dysbakteriózu z IBS a měl by být léčen paralelně s IBS a ne odděleně.
Co můžete poradit?

www.preobrazhenie.ru - transformace kliniky - anonymní konzultace, diagnostika a léčba onemocnění vyšší nervové aktivity.

  • Máte-li dotazy konzultantovi, zeptejte se ho prostřednictvím osobní zprávy nebo použijte formulář na stránce našich stránek.


Můžete nás také kontaktovat telefonicky:

  • 8 495-632-00-65 Vícekanálové
  • 8 800-200-01-09 Volný hovor v Rusku


Vaše otázka nezůstane nezodpovězena!

Byli jsme první a zůstali nejlepší!

Takové somatoformní poruchy, jejichž varianty zahrnují tento syndrom, jsou obvykle léčeny komplexně - léky jsou také spojeny s psychoterapií. Ve vašem případě se zdá, že lékaři, které jste dělali, jsou přesně naopak - drogy. Je-li dyspepsie způsobena somatoformními neurotickými mechanismy, je nutné zjistit, že je někdy v procesu systematického psychoterapeutického kontaktu a při eliminaci vnitřního psychologického konfliktu velmi obtížné a ne rychlé. S somatoformními poruchami se jedná o rys - emocionální problémy jsou tak hluboko „přeplněné“, že na úrovni vnímání člověk necítí úzkost nebo depresi vůbec, ale tělesné, obvykle vegetativní symptomy. Tak, dojem byl, že taková práce nebyla provedena nebo byla blokována (pacientem nebo lékařem). Žádný lék nedokáže vyřešit podvědomý psychologický konflikt, může být proveden pouze na úrovni inteligence.

Pokud psychoterapeut neodhalí psychologický model neurózy u pacienta (s nímž pracujeme později), pak neexistuje žádná diagnóza. Takže to není pro nás. A protože se zdá, že diagnóza je potvrzena a všechno ostatní je vyloučeno, je zapotřebí psychoterapie. Hledejte vhodný psychoterapeut, takové případy nejsou standardní.

Syndrom dráždivého tračníku (IBS)

Neřekl bych, že to naprosto prošlo. Je to nepohodlí. Ale nemám průjem. Co jsem nepila. A noshpu, spazgan a kmen v noci, a duspatalin 3 p za den, a buscopan 2 p za den, někdy všechny najednou, a někdy i týdny, fosfol-gel a colofort. Ale myslím, že to bylo antidepresivum (cipralex), které mi na prvním místě pomohlo. Úzkost ustoupila a zlepšení příznaků gastrointestinálního traktu zmizelo. Mimochodem, eglon, pil jsem dva týdny. Pomohl.
Nejsem zvláštní. u antidepresiv. Ale možná budete muset upravit dávku přípravku Adepressant. Pravděpodobně jste udělal ultrazvuk.

Po dalším záchvatu paniky jsem ztěžka v oblasti solárního plexu, pak se mi zdálo, že žaludek křečí, a když se začal pustit, šel dolů do střeva.

Pokud jste byli vyšetřeni a vše je v pořádku, pak je nutné léčit úzkost a vaše obavy. (Myslím, že ano).
Všechna nervová zakončení jsou tkaná.

p.s Piju antidepresivum, jen třetí měsíc a obecně, cítím zlepšení dále, tím lépe. Četl jsem, že se to děje, takové příznaky zmizí, po několika měsících užívání antidepresiv, v dávce zvolené pro vás, za 3/4 měsíce.

Nevím, jaká je pracovní dávka amitriptylinu. Možná je pro tebe malá. Možná, že odborníci z fóra, zejména ti, kteří pijí amitriptylin, něco vyzvou.
Vyhledejte téma Amitriptyline, přečtěte si a zeptejte se tam také.

arcam, zkusil jsem jen Trimedat na jmenování proktologa. Ale malá pomoc. Můžu jít na toaletu každý den nebo každý druhý den, ale pouze při odběru 10-15 gramů Forlaxu denně. Zpočátku (před 10 lety) to bylo 5 gramů, pak náhle zvýšilo dávku po užití antibiotik. Někdy se dávka vrátí zpět na 5 gramů, ale když jsem ji naposledy zvedla na 15, piju celý rok. Dávkování upravuji podle měkkosti obsahu, jinak to bolí, víte co, ještě předtím, než se antidepresivum užívalo, bylo v žaludku těžké, dokonce ani motilium nepomohlo. Látky, jako jsou otruby, semena psyllium (Fitomucil, mukofalk), zhoršují pouze můj stav. Zhoršují se také všechny druhy čerstvé zeleniny, ale plody se zlepšují, například banány. Obecně platí, že vše, co by mělo zvýšit hmotnost obsahu a zlepšit pohyblivost, je opak.

Ano, zapomněl jsem, byl to takový lék v mé „praxi“ - Resolor. Zvyšuje peristaltiku, ale z nějakého důvodu se doporučuje pro ženy. Ano, má účinek, ale jsou zde vedlejší účinky - poruchy spánku (pro mě), dobře a zvláštní stav. Chci z něj jíst, samozřejmě, víc, ale můj problém vyřeší o 10 procent, možná později se k němu vrátím.

Ahoj arcam. Neexistuje žádná bolest, pouze zácpa a často dysbakterióza typu kolonizace tenkého střeva bakteriemi (symptomy - stačí jíst sladké, plynový útok začne okamžitě). Bylinkové čaje mi také doporučil lékař (směs heřmánku, máta peprná, třezalka tečkovaná), ale nedaly mnoho výsledků. Mimochodem, třezalka sv. Jana pila odděleně - jako antiseptikum pomáhá při nadměrném růstu bakterií. Doporučují se enzymové přípravky, jako je CREON 10,000.

Vzdám se Paxil, protože to také zpomaluje střeva, zítra půjdu od doktora prosit o tsipralex. Četl jsem, že mnoho z nich nese. Zde, jak se říká, ruština je dobrá, ale německá.
Zkoušel jsem ještě jedno peklo, než Paxil - brintellix. Bylo to pro něj snazší, pak se objevil silný chodník ve formě tepla, které bylo těžké nosit, takže jsem ho zrušil.

IBS se nastavuje, když standardní metody nemohou dosáhnout normální funkce střev. Není to ani diagnóza, ale označení symptomů, jako je vegetativní cévní dystonie. Proto se začínají dívat na psychiatrii, protože se domnívají, že problémem je skrytá deprese nebo úzkost. Pokud je test zapnutý. -zepam (fenazepam, diazepam.) zlepšuje stav, jedná se o latentní úzkost, ze které se odpuzují při předepisování antidepresiv proti úzkosti (z rozhovoru s lékařem).
(Dalším zajímavým bodem o mně je, že po pití šálku kávy po nějaké době (10 minut) začíná nutkání na toaletu. A to je zvláštní, káva je obvykle považována za škodlivý faktor zácpy.)
Obecně platí, že když jsou pozorovány takové anomální reakce organismu, znamená to, že v člověku existuje kombinace neuróz a již mluví o neurotizaci osobnosti (s prodlouženým vystavením neurózám). My, neurotici, jsme si zvykli žít v takovém stavu, který je doprovázen problémem velké citlivosti na stres, a pokud se také obáváme o náš stav, pak vzniká bludný kruh. To vše také vede k nerovnováze sertoninu, dopaminu, norepinefrinu a dalších neurotransmiterů a nerovnováha vede ke zvýšené citlivosti. Také začarovaný kruh. První kolo je otevřeno psychoterapií a druhé antidepresivy.

Recenze Amitriptyline

5 - 0

4 - 0

3 - 0

2 - 0

1 - 0

Nedávno jsem začal užívat Amitriptylin. Je to tricyklické antidepresivum. Nemůžu říct, že určitě mám depresi. Ale na internetu jsem zjistil, že tento nástroj eliminuje pocit úzkosti. I když je tento lék k dispozici na lékařský předpis, pokud si myslíte, že pokyny, můžete si jej koupit bez lékařského předpisu. Usnadněte to. Mělo by se však říci, že se důrazně doporučuje začít užívat lék přesně podle pokynů lékaře. A dnes vám řeknu proč. Ale nejdřív první.

Nejdříve byste měli mluvit o výhodách této drogy.
Cena. Cena se pohybuje od 28 do 60 rublů za balení. Dávky jsou 10 mg a 25 mg. Vzal jsem druhou možnost.

Množství v balení. 50 tablet. Dost velký balíček. Pokud piju 2 kusy denně, bude to stačit na 25 dní.

Rychlá akce Vliv příjmu prostředků se projevuje za půl hodiny. Úzkost se stává méně, nálada se začíná zlepšovat. Skvělé je zlepšení a usínání a spánek. Mimochodem, nestěžuju si na to, ale pořád.

Vysoká účinnost. Amitriptyline mi pomohl docela dobře. Zatím šťastná. Pijte ji týden. Mimochodem, maximální účinek přípravku se vyvíjí pouze přibližně po 2 týdnech. To je uvedeno v anotaci k léku.

Nyní stojí za to říct o nedostatcích nástroje
Nepříjemná chuť. Tablety chutnají nepříjemně, hořce. Ale je možné trpět.
Mnoho kontraindikací. Existuje řada onemocnění, u nichž je amitriptylin kontraindikován. Je nežádoucí i při těhotenství a také při krmení dítěte prsou. Proto je nemožné ignorovat seznámení s pokyny pro léčivo.

Závažné vedlejší účinky. Jejich seznam v abstraktní vypadá docela působivě. Osobně jsem měl: zmatek, oslabení pozornosti, pálení a sucho v ústech, velmi silný žízeň. Bohužel se jedná o nejčastější vedlejší účinky. Mimochodem, našel jsem řešení v této situaci. Pijte pilulky před spaním. Ale beze změny bylo snížení sexuální touhy. A zvýšení dávky je také nejvhodnější dělat v noci. Myslím, že je zcela jasné, proč. Je nutná péče. To platí pro specifické pokyny v anotaci. Jsou povinni číst.

Není kompatibilní se všemi léky. Například zvyšuje účinek sedativ a hypnotik. V takových situacích mluvíme o silné depresi centrálního nervového systému. Není to nejužitečnější a nejkombinovanější s alkoholickými nápoji.
Pravděpodobnost abstinenčního syndromu. Snad s ostrým zastavením přijímání finančních prostředků. Snížení dávky by mělo být postupně.

Pokud mluvíme o této droze obecně, pak to mohu doporučit. Ale nezapomeňte na opatrnost, protože předávkování může mít docela špatné následky.

Otázky

Otázka: Můžu léčit syndrom dráždivého tračníku v chronické formě?

Je chronický syndrom dráždivého tračníku léčitelný?

Syndrom dráždivého tračníku je chronická patologie. Kritériem pro chronickou nebo akutní formu onemocnění je trvání symptomů, povaha jejich vzhledu. Pro akutní formu onemocnění je charakteristický rychlý a náhlý nástup symptomů, stejně jako trvání onemocnění během 2 až 6 týdnů.
Diagnóza syndromu dráždivého tračníku je založena na osobě, která má specifické stížnosti nejméně 12 týdnů v roce, což vylučuje možnost akutní formy patologie (protože akutní forma nemůže trvat 3 měsíce v roce).

Léčba syndromu dráždivého tračníku je založena především na stabilizaci psycho-emocionálního pozadí člověka. Pro vyléčení patologie je tedy nutné vyloučit příčinu onemocnění. Jak je známo, hlavní příčinou vzniku syndromu dráždivého tračníku je nestabilita emocionálního pozadí člověka, pod jehož vlivem dochází ke změně střevní motility. Léčba je proto odstranění různých duševních poruch.

Duševní poruchy zahrnují:

  • menší a větší deprese;
  • úzkostné poruchy;
  • obsedantně-fobické poruchy;
  • hysterie;
  • neurózy;
  • psychóza;
  • záchvaty paniky.

Obecně je léčba založena na použití antidepresiv a trankvilizérů. Účinnými léky při léčbě syndromu dráždivého tračníku jsou tricyklická antidepresiva se sedativním účinkem a antidepresiva ze skupiny selektivních inhibitorů zpětného vychytávání serotoninu (SSRI). Amitriptylin patří do přípravků z první skupiny. Dávkování jakéhokoliv psychotropního léku, včetně amitriptylinu, provádí pouze lékař.

Dávka je zvolena na základě:

  • věku pacienta;
  • závažnost duševní poruchy;
  • přítomnost doprovodných patologií.

Metoda použití amitriptylinu je také individuální. Spočívá v postupném zvyšování dávky pro dosažení požadovaného sedativního účinku. Například, předepsal 25 miligramů dvakrát denně. Každý týden se dávka zdvojnásobí a dosáhne optimální udržovací dávky 150 miligramů denně. Účinek léčby amitriptylinem je pozorován po 3 až 4 týdnech. Pokud se po měsíci stav pacienta nezlepšil (záchvaty paniky a úzkost pokračují a střevní symptomy se zhoršují), pak je léčivo nahrazeno jiným. Zrušení drogy nastává postupně jako její jmenování.
Tricyklická antidepresiva jsou předepisována především pro syndrom dráždivého tračníku s převahou průjmů a ve výjimečných případech pro zácpu.

Ze skupiny SSRI se v léčbě syndromu dráždivého tračníku používá:

  • sertralin - 100 miligramů denně;
  • Fluoxetin, 20 až 40 miligramů denně;
  • paroxetin, 10 až 20 mg denně.

Účelem těchto léků je také postupné zvyšování dávky a jejich postupné vysazování. Z trankvilizérů se používá meprobamát 200 miligramů denně.

Volba léku je založena na povaze duševní poruchy u člověka. Sertralin je účinný u obsedantně-fobických poruch, paroxetinu u úzkostných poruch, fluoxetinu v mírných depresích, amitriptylinu v těžkých depresích. Léčba psychotropními léky pro syndrom dráždivého tračníku je dlouhá (nejméně šest měsíců). Vzhledem k vysoké toxicitě léčiv by měl být lék kontrolován obecným a biochemickým krevním testem, stejně jako elektrokardiogramem.

Symptomatická léčba syndromu dráždivého tračníku je odstranění symptomů nemoci, jako jsou:

  • zácpa;
  • průjem;
  • porušení konzistence stolice;
  • nadýmání;
  • bolesti břicha.

Odstranění těchto příznaků spočívá v aplikaci následujících léků:
  • adstringenty - loperamid, smecta;
  • laxativa - senadexin, duphalac;
  • léčivé přípravky - espumizan, koprová voda;
  • antispasmodika - drotaverin, papaverin.

Symptomatická léčba syndromu dráždivého tračníku neodstraňuje příčinu nemoci, ale eliminuje její příznaky a usnadňuje lidskou pohodu.

Amitriptylin: přehled a aplikační zkušenosti

Opakovaně jsem zmínil amitriptylin - jak ve velkém článku o antidepresivech, tak v článku o jejich typech. Je na čase, aby se o tomto léku vytvořil samostatný materiál. Zvláště proto, že o něm mám co říct.

Dnes je to moje oblíbené antidepresivum. Přenechám to lépe než ostatní, moje pracovní kapacita se nesníží, v hlavě není mlha. Jeden mínus - v terapeutických dávkách (střední a vysoký) z ní spěchá. Promluvme si však o všem podrobněji.

Poprvé jsem slyšel o amitriptilinu od mého ne zcela normálního přítele, od kterého ho jeho příbuzný vzal. V jeho zobecněném způsobu, zobecnit všechno, on dal jej na par s haloperidol, a toto je vážné neuroleptic pro absolutně psychos (schizophrenics, například). Takže pro mě se amitriptylin stal spojen s úplnou abnormalitou. Ano, a při první návštěvě u doktorky mi řekla něco jako "dobře, mohu vám samozřejmě přiřadit levné amitriptyline, pak nebudete schopni chodit později." Jo. Byl jsem skvělý pod amitriptylinem. Není to tak hrozný lék, jak se nám snaží ukázat. Mimochodem, přešel jsem na to z "ideálního" tsipraleksa, který nikdy nedokázal úplně odstranit mé záchvaty paniky.

Co pomáhá amitriptylin?

Z deprese, záchvaty paniky, úzkosti a tak dále. Patří do velké skupiny tricyklických antidepresiv, která je dostatečně účinná, ale pouze v případě, že je dávka adekvátní. On je velmi miloval být dán v nemocnicích, protože to téměř okamžitě dá účinek kvůli skutečnosti, že anti-úzkost a soporific účinek se objeví po první dávce. Antidepresivum se vyvíjí postupně a můžete s ním počítat pouze za tři týdny.

Také amitriptylin je často používán pro chronickou bolest. Jsou dokonce léčeni na vřed! Léčbu je však možné zahájit pouze po uplynutí akutního období. Mohu také s jistotou říci, že lék dobře bojuje s bolestí ve střevech, zejména pokud jsou způsobeny takovou ošklivou diagnózou jako syndrom dráždivého tračníku. Amitriptylin pomáhá s migrénami (pravda pomáhá, testuje!). Se všemi těmito vředy se dávky obvykle berou méně než s depresí.

Výrobce

Osobně jsem se (a všichni ostatní) setkali se třemi různými amitriptylinem - Dánskem (Amitriptyline Nicomed), Slovinskem a Ruskem. Někdo říká, že ten rozdíl necítí, někdo argumentuje tím, že jen Slovinsko je dobré. Z osobní zkušenosti mohu říci, že se mi líbí Amitriptyline Nicomed ze všeho nejvíc - teď piju právě to. Působí delikátněji, od něj jsem si nevšiml, že účinek "prasečí prachovou tašku přes hlavu." Samozřejmě, že je dražší než domácí, ale lidé, stále stojí 55 rublů pro 50 tablet 25 mg! Je to skoro za nic! Mimochodem, někteří začínají pochybovat o přípravě s takovými náklady, ale já vám s odpovědností říkám - neváhejte! Působí a jak.

Dávkování

Amitriptylin je dostupný ve dvou dávkách - 10 a 25 mg. Minimální terapeutická dávka je 75 mg denně. Antidepresivní účinek léčiva je odhalen v dávce alespoň 150 mg denně - to je 6 tablet po 25 mg. Mohou být distribuovány přibližně takto - 2-2-2 (ráno-den-večer), 3-3 (ráno-večer), 1-1-4 (ráno-den-noc). Instrukce vám umožní pít většinu dávky v noci, protože lék má poměrně závažné vedlejší účinky (zejména na začátku příjmu), a pak pil a ležel, usnul, necítil nic.

Najednou řeknu, že lékaři mimo nemocnice se vyhýbají předepisování běžných dávek amitriptylinu. Nevím proč - mají strach, možná, že se k nim pacient nedostane později, bude padat někam po cestě? Naposledy jsem řekl, že obvykle užívám tři tablety denně (to je 75 mg), na které jsem se zeptal - „není to tak moc?“. To mluví dobře o profesionalitě lékařů v psychiatrických léčebnách, protože dávkování méně jednoduše nebude mít požadovaný účinek. Nebo snad jen doufají, že s malou dávkou bude pacient dostávat účinek proti úzkosti a není třeba více?

V malých dávkách podle pacientů i výzkumníků převažuje pouze sedativní a hypnotický účinek. Používám ji pravidelně, a obvykle mám dva týdny na 50 mg odrazit. Ale pokud potřebujete vážný účinek - pak nemůžete dělat bez vážných dávek.

Je nutné zahájit příjem s minimální dávkou, jako kdyby jste okamžitě pít pilulku 25 mg, pak budete řez, takže pak nechcete pokračovat. Polovina, a to - v noci. Každé 3-4 dny přidejte polovinu, dokud nedosáhnete 75 mg denně. Posaďte se na tuto dávku, ať si na to zvyknete. Pak můžete přidat tabletu za týden na požadovanou dávku - připomínám, že by neměla být menší než 100-150 mg. Jakmile dosáhnete požadované dávky, můžete počítat 3 týdny. Neexistuje žádný požadovaný efekt - zvýšit více. Doma nedoporučuji pít více než 150 mg, takže pokud se rozhodnete udělat to, pak se poraďte se svým lékařem nebo jděte do nemocnice.

Proč podepisuji počáteční a další dávky? Protože i když je amitriptylin dobře studovanou drogou, mnozí lékaři dělají spíše závažné chyby. Ihned jsou předepsány buď velké dávky, nebo zpočátku nechtějí jít ani na minimální terapeutickou úroveň. Ale v každém případě vždy doporučuji, aby všechny změny dávek byly koordinovány s lékařem, a pokud něco uděláte sami, pak je to jen na vlastní nebezpečí a riziko.

A nezapomeňte, že užíváme betablokátory (například anaprilin), které významně zvyšují koncentraci amitriptylinu v krvi, takže dávka by měla být minimální (nejlépe ze všech - dvakrát nižší, než je požadováno).

Trvání příjmu

Amitriptylin by měl být opilý ve správné dávce po dobu šesti měsíců (počítáno od úplného vymizení symptomů). Pak můžete dávku snížit, velmi, velmi postupně, na půl týdne, a pak pokrývat abstinenční syndrom. Není tak silný, jako je ve stejném Paksil, ale pro některé může přinést neuvěřitelný pocit. Vždy jsem hladce zredukoval, takže jsem nic takového necítil.

Při snížení na 2-3 tablety denně, sedět na této dávce o něco déle, nesnižují až do konce. Jedná se o udržovací dávku, kterou lze užívat jak rok, tak několik let. Pokud nepodstupujete psychoterapii, budete možná muset tuto dávku vypít po celý život. Obvykle se dostanu zpět po depresi asi po měsíci, pokud si vezmu pilulku na dlouhou dobu, a po dvou týdnech, pokud byl kurz krátký. Proto je nejlepší nesnížit na nulu, ponechat minimální dávku. Nyní mám jednu tabletu denně, ale dost.

Vedlejší účinky

Oooh, tohle je obrovské pole pro psaní Talmudů. Budete mít nežádoucí účinky z jakéhokoli antidepresiva, ale někteří lidé volají amitriptylin jednoduše otřesný lék v tomto ohledu. Vlastně to není tak děsivé. Co tedy můžete mít?

Sucho v ústech. To je první věc, o které vám lékař řekne. Někteří říkají, že je těžké dokonce mluvit, jazyk se neotáčí v ústech. Neměl jsem to ani při vysokých dávkách. Nevím, co se mnou je.

Tachykardie. Pulz v klidu může být až 120 úderů za minutu. V mém prvním kurzu jsem se bála této vedlejší práce, ale postupně se všechno uklidňovalo. Maximální může být 90-100 tahů. Mimochodem, amitriptylin je obecně považován za kardiotoxický, to znamená, že může začít působit na srdce. To se však týká pouze vysokých dávek a dlouhých časů příjmu. Ale v každém případě je lepší každých šest měsíců udělat EKG.

Roztažení žáci. Všichni milovaní vás mohou vzít za narkomana (nosit sluneční brýle, ha ha!). Ale postupně to projde. Osobně jsem to neměl.

Zácpa. To může být skutečný problém, pokud se ocas nestihnete najednou. Pokud máte tendenci k tomuto podnikání, pak je nejlepší začít používat více vláken. A pokud to nepomůže, pak tam je nádherný lék duphalac, který můžete pít po dlouhou dobu.

Slabost, letargie. Určitě to bude na začátku recepce. Vezmeme základní dávku na noc a počkáme, až se tělo přizpůsobí. Postupně všechno projde.

Snížené kognitivní schopnosti. Bowler přestane vařit. Stává se to také na začátku léčby. Osobně vždy se mnou vaří, ale ne všichni jako já. Je nutné vydržet. Samozřejmě, že nemusíte začít užívat amitriptylin před důležitými zkouškami nebo projekty, jinak ho zaplníte.

Přírůstek hmotnosti. To je pro mě hlavní strana amitriptyline! Obvykle získávám 10 až 25 kg na kurz, a to je hodně! Můj doktor se mě snažil dát na dietu, která zakázala téměř všechno. To nefungovalo, byly neúspěchy a díky nim jsem získal ještě víc, než jsem mohl. Takže teď jen "odevzdávám vůli vln" a mžiku. Ale zároveň se snažím chodit a sportovat, aby se minimalizovala škoda.

Amitriptylin a anestézie

Instrukce pro lék říká, že pokud si to vezmete, musíte informovat lékaře, který vám bude dávat anestezii - lokální i obecnou (například to může být zubař). Ale v praxi dostanete zmatený obličej a úplnou neznalost toho, co je amitriptylin, a jak nebezpečné to může být během anestezie. Velmi mě zajímal tento problém, a to jsem zjistil. Pokud pijete střední nebo vysoké dávky amitriptylinu, je nejlepší v tomto bodě anestezii odmítnout. Pokud by tomu tak nebylo, pak by to mělo být minimální možná dávka anestetika na krátkou dobu. Nejlepší je dělat vše na klinice, kde je vše, co potřebujete v případě, že se dostanete ven. Obecně je lepší, když klinika není daleko od nemocnice. Strašidelné? To jsem taky já. Proto je nejlepší nemíchat amitriptylin s anestezií. No, při nízkých dávkách můžete samozřejmě, ale i opatrně.

Lékaři recenze

Lékaři obvykle tuto drogu chválí jako jeden z nejvíce studovaných. Podle ní existuje mnoho výzkumů, kde je podrobně popsáno dávkování a účinek. Kromě toho existuje další nuance. Mnoho lidí s depresí a / nebo záchvaty paniky nemůže fungovat. Proto nemají moc peněz. A teď si myslím, co je lepší - lék na 5 tisíc za měsíc (antidepresiva jsou nyní drahá) nebo za 200 rublů?

Pokud lékař pracoval s neurózou a hraničními stavy, pak bude znát lék uvnitř i vně. To je vše, co jsem napsal výše, bude mít na mysli, přiřazení vám amitriptylin. Pokud jste nepracovali, pak neváhejte a pomozte mu, mluvte o zvýšení dávky, pokud se vám snaží předepsat nízkou dávku, a neberte si celou pilulku najednou, pokud máte začít s dávkou 75 mg denně.

Recenze pacientů

Četl jsem mnoho z nich - jak v přípravě na tento materiál, tak i dříve. Každý píše, že lék je účinný. Vážně jsem se nesetkal s jedním přezkumem se slovy, které mu amitriptylin nepomohl. Každý však souhlasí s tím, že jeho vedlejší účinky jsou jen cín. Mnoho z nich se stále vrací k amitriptylinu, dokonce i když si vyzkouší jiné drogy. Osobně to považuji za nejlepší pro sebe.

Mnoho lidí také píše, že při dávce až 150 mg denně ho sníží, a pokud je vyšší, pak naopak začnete chytat ztužení. Tady mohu říci, že jsem osobně omezil jen na samém začátku a pak s jakýmikoliv dávkami - ne. Jsem docela veselá a umím pracovat.

Amitriptylin je dobrý, dobře prostudovaný, účinný a zároveň velmi levný lék. Všechny jeho vedlejší účinky se projevují hlavně na samém počátku. Pokud nechcete vidět všechny - začněte s malými dávkami. V budoucnu jděte na vhodnou dávku a pijte dalších šest měsíců poté, co se vše vrátilo do normálu. Nebojte se tohoto léku - je to opravdu dobré!